Zašto je ova aplikacija tako popularna?
   Tik Tok je  danas jedna od najpopularnijih aplikacija, a dolazi iz Kine. Prije dvije godine postojala je aplikacija Musical.ly, ali  joj je promijenjen naziv u Tik Tok. Aplikaciju je osmislila tvrtka Bytedance, čiji je vlasnik Zhang Yiming.  Aplikaciju koriste ljudi diljem svijeta, a posebno je popularna među tinejdžerima. Korisnici mogu snimati videozapise od 15 do 60 sekundi u koje sami ubacuju razne filtere, efekte, i glazbu,  a  objavljuju se videi  u kojima se pleše, pjeva, kuha, šminka…ukratko – svatko radi ono u čemu je najbolji. Tik Tok se malo  razlikuje od Facebooka pa tako  na Tik Tok-u , na primjer, ne možemo objavljivati slike.
   Mnogi su tinejdžeri stekli veliku popularnost na Tik Toku. Najpopularnija tiktokerica, koja je u jako kratkom roku postala poznata,  šesnaestogodišnja je Amerikanka Charli D’Amelio koju na Tik Tok-u prati više od 90 milijuna pratitelja. Na svome Tik Tok-u najviše objavljuje plesove koje često snima sa svojom starijom sestrom Dixie, roditeljima ili prijateljima. Jedna od najpopularnijih hrvatskih tiktokerica je Mimiermakeup, Mirta Miler. Ona je studentica ekonomije na EFZG-u, i na ovoj aplikaciji predstavlja svoj hobi- šminkanje. Trenutno ima više od 500 tisuća pratitelja.
   Ova je aplikacija zanimljiva i sve popularnija jer drugima možemo pokazati svoje talente , ono u čemu smo najbolji, a pri tome se dobro zabaviti i izraziti svoje osjećaje.
   Naravno, aplikacija je sve popularnija i među našim učenicima pa smo pronašli one  koji su otvorili svoje profile  na ovoj zanimljivoj aplikaciji:

   Tea Božić: Da, snimam za Tik Tok i objavljujem videe, najviše su to plesovi. Snimam već oko tri mjeseca, a imam 315 pratitelja.

 

  Iris Smolčić: Također snimam za Tik Tok, najviše plesove i nekad viceve. Inspiracija mi je naša tiktokerica  i moja prijateljica Tea Božić. Snimam dva mjeseca, a imam oko 100 pratitelja.

 

Anamaria Radošević: Snimam za Tik Tok, obično razne plesove. Snimam već godinu dana, imam 160 pratitelja. Moj uzor i inspiracija je tiktoker Charli Damelio.

 

Ana Šebalj: Snimam za Tik Tok, većinom plesove. Nekad objavim video s prijateljicama. Imam više uzora na Tik Toku, većinom su to američki tiktokeri, npr. Charli Damelio i Addison Rae. Snimam već oko godinu dana, a imam 420 pratitelja.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Gabriela Mujan

Kategorija: