Sjećanje na našega glumca Dražena Kolara

U okviru Bosutskih dana , 26.  lipnja,  pod mjerama zaštite od  koronavirusa, organiziran  je drugi po redu Fedoš kojim mještani Rokovaca i Andrijaševaca odaju počast prerano preminulom  glumcu Draženu Kolaru.

Program je održan u dvorištu Stare škole  s početkom u 19 sati. Festival je svečano otvorio  ravnatelj  osnovne škole u Andrijaševcima,  Igor Miličević, koji  se prisjetio svoga velikoga prijatelja i glumca Dražena Kolara i nakon toga zaželio svima dobrodošlicu i ugodan ostatak druženja nakon programa. Publika je zatim mogla poslušati  snimljeni govor Marija Radeta,  Draženovog prijatelja i kolege, koji je  govorio o Draženu i njihovim zajedničkim studentskim danima.

Nije bilo ljepšeg načina  da se ovakav festival započne  ičim drugim, osim  glazbom koju su na  scenu  donijeli  gosti iz OŠ Dragutina Tadijanovića  iz Vukovara i učenik 6. razreda , Noel Kukuruzović, koji je odsvirao  pjesmu pod nazivom „River flows in you“ uz pratnju klavira.

Uslijedili su domaćini festivala odnosno učenici naše škole koji su izveli  igrokaz „Junaci Pavlove ulice“,  a izveli su ga  učenici šestih i sedmih razreda.  Na scenu  je zatim stigao sedmaš  Josip Jurković kojega već sada svih hvale zbog  velikog  glumačkog talenta. On je izveo monolog  „Suvišan u svemiru“.

Veliku i važnu poruku svojim nastupom poslali su  i učenici  sedmih razreda naše škole koji su  neverbalnom dramom pod nazivom „Bog stvori čovjeka“ prikazali svakidašnje scene u životu s kojima se ljudi bore.

Iduća je nastupila Teodora Crvenković,  učenica 8. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića  iz  Vukovara, koja se publici predstavila  recitacijom „Bez oproštaja“ , Dobriše Cesarića.

Ovaj  je predivni program završen  glazbenim nastupom učenika Noela Kukuruzovića  koji je izveo skladbu  „Čardaš“  Vittorija  Montija, a Noel  je svojim nastupom oduševio publiku.

Uslijedila je podjela priznanja i cvijeća mentorima  i organizatorima Festivala, a uručio ih je naš ravnatelj.

Nakon  završetka programa nastavljeno je druženje sudionika i organizatora Festivala. Rokovčani i Andrijaševčani mogu biti zadovoljni prikazanim programom i ponosni što je utemeljen festival kojim će mještani održavati i njegovati  sjećanje na  svoga sumještanina, glumca  Dražena Kolara. 

                                                                                                                                                                                                                                        Nika Karalić 

 

Kategorija: