Kako je koronavirus utjecao na odvijanje nastave?
S početkom školske godine stigle su i svima znane  epidemiološke mjere kojih se svi učenici i djelatnici škole  moraju pridržavati.  U  razredima  s većim brojem učenika na stolovima su pleksiglasi, dok su maske u hodnicima i pri ulasku u školu obavezne. Također se ne smije ići na mali odmor izvan razreda, ali  učenici mogu izaći na školsko dvorište  pod velikim odmorom, uz pratnju nastavnika. Pri ulasku u razred dezinficiraju se  ruke i svaki razred ima mjesto gdje ostavlja preobuću i jakne. U školu se, naravno, ulazi pod maskama. Razredi ulaze odvojeni jedni od drugih  i u različito vrijeme jer se ne smiju miješati.  Učenici  ne smiju međusobno posuđivati pribor.
Nastavnicima se pri ulasku u školu mjeri temperatura i moraju dezinficirati ruke. Roditeljski se sastanci  održavaju u dvorištu škole, a roditelji ne smiju ući u školu. Predmet tjelesne i zdravstvene kulture se ne smije održavati u dvorani pa  se nastava održava na školskim igralištima .
Svi učenici, nastavnici i djelatnici škole pridržavaju se epidemioloških mjera, ali  učenici  njima nisu baš oduševljeni jer ne smiju izaći van iz razreda i  družiti se s učenicima iz drugih razreda. Nema više zaljubljenih pogleda na hodnicima i slatkog zadirkivanja  pod odmorima.
No samo uz pridržavanje ovih mjera  stvaramo zdravo ozračje u školi i sprječavamo ulazak virusa, a samim time i prelazak na nastavu na daljinu, što mnogi učenici ne žele.  Još je uvijek bolje  školske dane provoditi uživo uz svoje prijatelje, makar i uz epidemiološke mjere.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Antonela Mujan

Kategorija: