OBILJEŽEN EUROPSKI DAN JEZIKA U NAŠOJ ŠKOLI

Dana 26.9.2019. učenici i nastavnici naše škole obilježili su Europski dan jezika. Europski dan jezika  temelji se na inicijativi Vijeća Europe od 6. prosinca 2001. godine, a cilj obilježavanja toga dana je  vrjednovanje svih  jezika i kultura Europske Unije.
Učenici su taj dan odlučili obilježiti prigodnom i vrlo raznolikom priredbom koja je održana poslije nastave dopodnevne smjene. Naš se hol brzo ispunio radoznalim učenicima koji su bili nestrpljivi doznati što su sudionici priredbe priredili.
Prva je na redu bila učenica 7.a razreda Monika Rakoci koja nam je prezentirala svoja saznanja o samoj Eurospkoj Uniji te njezinim članicama.Nakon toga je slijedio kviz u kojem su sudjelovali učenici osmih razreda.Pitanja su bila vezana uz prethodnu prezentaciju i moramo priznati da su osmaši pažljivo slušali. Pobjednici kviza su bili Ivan Simić i Kristijan Prgić.
Nakon toga je učenica 8.a razreda Ivana Šebalj pročitala svoje pismo prijateljici na njemačkom jeziku. Za kraj su učenici osmih razreda pripremili malo iznenađenje i zaplesali valcer.
Moramo priznati da nam se ovakav način obilježavanja Europskog dana jezika vrlo svidio te se radujemo budućim projektima.

Nika Karalić, 7.b

Kategorija: