Koliko naši učenici prate modu?

Kada govorimo o modi, jasno nam je da je to nešto što se možda i prečesto mijenja. Svakih pola godine izlaze neki novi trendovi, a na nama je hoćemo li ih, i u kojoj mjeri, pratiti. Bitno je pronaći svoj stil i biti mu dosljedan, te na taj način uvijek biti „u modi“. Kažu da odjeća ne čini čovjeka, no nismo sigurni je li to baš tako. Skoro se svaki čovjek, koji drži do svog izgleda, voli lijepo odjenuti, pa čak i djeca od najranije dobi. Mi ćemo se osvrnuti na školarce, koji i jesu glavna tema ovoga teksta. Iako mladi, ni školarci nisu imuni na to da svojom odjećom ostave dobar dojam na prijatelje iz školske klupe ili pak prve simpatije..

Moda je prolazna, stil je vječan.“ YSL

Škola je mjesto na kojem se susrećemo s mnogo različitih modnih stilova. Svatko ima svoj modni stil koji može, a i ne mora pokazati, jer svi smo mi pomalo nesigurni kada je u pitanju naš outfit pa se ponekad pitamo: “Što ako se nekome ne svidi što sam danas obukao/la?“. Bez obzira je li to široka trenerka ili uske traperice, obuci što želiš i u čemu se osjećaš ugodno jer moda nema pravila!

Pitala sam neke učenike/ce naše škole imaju li uzor u oblačenju, većina je rekla kako je to njihov slobodan stil, ali prate što se nosi, dok su neki kao uzore navodili sestre, razne pjevače i pjevačice, a neki su rekli kako se ugledaju na druge učenike iako nisu htjeli odati tko je to.

Petra Vidaković, 8.a

Kategorija: