Sjećanje na našeg glumca i mještanina Dražena Kolara

Dana 25. lipnja u dvorištu Stare škole s početkom u 19:00 sati održan je Fedoš, festival koji je utemeljen kao trajno  sjećanje na našeg prerano preminulog glumca Dražena Kolara. Fedoš se već treću godinu za redom održava u sklopu naše seoske manifestacije Bosutski dani.

Program Fedoša s riječima dobrodošlice započele su voditeljice  Pavla Dekanić, Paula Kokeza, Antonela Mujan i Larisa Jurić- Katunić , a zatim se publici s riječima dobrodošlice obratio  naš ravnatelj Igor Miličević  koji se u govoru prisjetio  svojega  prijateljstva s Draženom Kolarom.

Uslijedile su raznovrsne i bogate izvedbe. Prva je na redu bila  učenica Milana Stanković iz  vukovarske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića s recitacijom Ne pitaj više, nakon nje slijedi glazbeni trio koji su činili Petra Jozinović, Dino Heđi i Kristijan Granić, iz Glazbene škole Josipa Runjanina. Izveli su Bachov  Preludij u C-duru( Ave Maria). Nakon njih je uslijedio  igrokaz učenika 5.r OŠ Ivane Brlić- Mažuranić,  Plavi čuperak. Sljedeća je nastupila Ana Ajduković iz Osnovne škole suvremenog plesa,  a izvela je  plesnu točku Tajna. Nakon nje je na scenu stigla  Roberta Brdarić iz  OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar koja je recitirala pjesmu Tata nema vremena. Zatim su polaznici  Dječjeg  doma Sveta Ana  iz Vinkovaca izveli plesnu točku Bum bum bum . Nakon njih  na scenu je stigao  učenik naše škole, Josip Jurković koji je izveo  monolog Ljetni praznici.  Polaznici OŠ suvremenog plesa u sklopu Glazbene škole iz Vukovara izveli su plesnu točku Ritam u meni. Na scenu je zatim stigao  još jedan učenik naše škole, Borna Božičević,  koji je publici recitirao pjesmu Dragutina Tadijanovića, Dugo u noć, u zimsku bijelu noć. Eva Maltašić  iz  OŠ suvremenog plesa pri  Glazbenoj  školi Vukovar izvela je plesnu točku  Clock, slijedi Jovan Brković, učenik Glazbene škole Vukovar s izvedbom Asturias  Isaaca Albéniza.  Posljednju točku izveo je trio iz vinkovačke Glazbene škole koji je otpjevao pjesmu Nek te zagrli netko sretniji. 

 Na samome kraju programa  ravnatelj  Igor Miličević i gospođa Brigita Jurić- Katunić  podijelili su priznanja svim sudionicima Festivala, odnosno predstavnicima škola .Naše su voditeljice  zahvalile svima na dolasku, nakon čega je uslijedilo druženje svih sudionika Festivala te domaćina, a za  to  se vrijeme, sigurni smo, već počeo planirati sljedeći Fedoš .  Djelić ozračja s Festivala pogledajte u našoj galeriji.

Elena Nestić i Andreja Komarec

                                                                                                       

 

Kategorija: