Dani Ivane Brlić – Mažuranić u našoj školi

   Kako  naša škola nosi ime Ivane Brlić – Mažuranić, svake godine u travnju učenici naše škole zajedno s učiteljima i razrednicima obilježe  te dane, a obilježavaju se u travnju  jer je tada rođendan ove velike spisateljice za djecu

   Ove su godine u našoj  školi Dani Ivane Brlić – Mažuranić održani  od 25.  do 28.  travnja . Učenici naše škole na razne su načine  obilježili ovogodišnje Dane Ivane Brlić – Mažuranić, tako su petaši gledali prezentaciju o Ivani, a na kraju su imali kviz i crtali su strip.  Šesti a razred je gledao crtani film o Nevi Nevičici, onda su i sami crtali strip.  Prvi  a razred je crtao Ivanin portret tehnikom pastel, dok je četvrti a  izrađivao likove od plastelina.

   Osim što su učenici naše škole obilježili Dane Ivane Brlić – Mažuranić sa svojim razrednicima i učiteljima, obilježili su ih i na nastavi engleskog jezika. Prvi razredi prvi put su se susreli s Hlapićem i Gitom te su ih nacrtali onako kako su ih oni doživjeli.  Drugi razredi izradili su likove iz romana Čudnovate zgode šegrta Hlapića, smislili kratak tekst te ih spojili u neobične pokretne videe koje su pretvorili u gif. Treći razredi pogledali su video o životu Ivane Brlić – Mažuranić te su, vodeći se svojom maštom i onome što su naučili, nacrtali Ivanu opisujući odjeću iz tog doba. Nakon ponavljanja kroz kratki kviz o djelima Ivane Brlić – Mažuranić, četvrti razredi izrađivali su strip – Croatian Tales of Long Ago (Priče iz davnine) ili The Brave Adventures of Hlapitch kao  da su oni jedan lik iz priče. Osmaši su  predstavili  Ivanu B-. Mažuranić onako kako su sami zamislili. Radovi su bili jako kreativni tako da su imali Power Point prezentacije, reelse s tamburaškom glazbom i tekstom na engleskom jeziku, videe u Powtoonu , tiktok videe … Učenici 6. razreda tijekom dva sata engleskog jezika sudjelovali su u različitim aktivnostima i upoznali se s djelom Stribors Forest (Šuma Striborova ). Na prvom su satu učili  vokabular iz priče te  slušali audio zapis na engleskom jeziku i rješavali zadatke razumijevanja teksta, razgovarali o likovima i opisivali ih. Sljedeći sat pogledali su animiranu verziju priče : Croatian Tales of Long Ago by Bulaja Naklada. Nakon toga učenici su imali zadatak složiti pomiješane dijelove priče pravilnim redoslijedom te su dramatizirali priču po ulogama. Učenici sedmog razreda pripremali su zanimljive prezentacije o najpoznatijim likovima iz Ivaninih bajki i izradili kvizove o istim. Učenici su se doista lijepo zabavili i obilježili ove dane, a rezultate njihova kreativnoga rada pogledajte u našoj galeriji.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Andreja Komarec

                                       

                                     

 

Kategorija: