Prvo mjesto za naše petaše Rješavatore

Mathema u Koprivnici je ekipno natjecanje za učenike osnovnih i srednjih škola i centara izvrsnosti. Organizator natjecanja je UMKOM (Udruga mladih koprivničkih matematičara). Cilj ovog natjecanja je poticanje logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika te popularizacija matematike.

Natjecanje se održava u dva kruga. Ove godine, zbog korone, natjecanje je održano „online”. Prva faza natjecanja održana je 6. svibnja 2022. u 10h i sudjelovale su sve prijavljene ekipe. U drugu fazu ulazi po pet najboljih ekipa iz svake kategorije. Organizacijski odbor ima pravo pozvati na Glavni turnir i više ekipa (odluka ovisi o broju prijavljenih ekipa). Druga faza (Glavni turnir) održan je 20. svibnja 2022. u 10:00 h.

Više o samom natjecanju možete pročitati na https://umkomkoprivnica.weebly.com/mathema.html .

                   

Naša je škola ove godine sudjelovala prvi put, i to s dvije ekipe, u kategorijama PET i SEDAM. Ekipu Rješavatori čine učenici petih razreda: Domagoj Majher, Mario Matić i Lovro Rukavina. Ekipu Moćni Štrumpfovi čine učenici sedmih razreda: Nikola Majher, Filip Jančić i Matej Brandić.

U prvoj su se fazi naši učenici petog razreda, ekipa Rješavatori, natjecali s još 57 ekipa, i zauzeli su odlično drugo mjesto. A sedmaši, ekipa Moćni Štrumpfovi, natjecali su se s 44 ekipe, i zauzeli su deveto mjesto. Obje su  ekipe bile  jako dobre, a u drugu fazu pozvani su Rješavatori. Od devet ekipa u drugoj su fazi Rješavatori zauzeli prvo mjesto! Kao nagradu dobili su medalje, pehar i bežične slušalice.

Čestitamo učenicima na odličnom uspjehu!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Anica Imrek, prof. (učiteljica suradnica)

                         

Kategorija: