Veseli izlet sedmaša

 

Konačno je stigao i taj dan, petak, 10. lipnja 2022.  Sedmaši su se bez problema  probudili vrlo rano u i pet sati ujutro krenuli na dugo iščekivani izlet. U autobusu je bilo jako veselo, pjevali smo razne pjesme, smijali se i razgovarali o tome što nas čeka.

Stigli smo u Krapinu i uputili se u zanimljivu zgradu neobičnoga oblika za koju se ispostavilo da je Muzej. Tu smo prvo pogledali kratki film o neandertalcima i njihovom načinu života. Zatim smo se podijelili u dvije grupe. Vodič nam je pričao o tome kako je nastao čovjek, tko je otkrio neandertalca u Krapini te kako je nastao naš planet Zemlja. Za vrijeme predavanja bili smo, začudo, jako dobri i poslušni, čak i dežurni nevaljalci. A kako i nećemo, kad je Muzej vrlo zanimljiv i dinamičan.

                   

Nakon obilaska muzeja prošetali smo centrom Krapine, a u samom središtu mogli smo vidjeti poprsje jednog od naših najvažnijih ljudi, vođe Hrvatskog narodnog preporoda i autora našeg pravopisa koji i danas koristimo, Ljudevita Gaja. Također smo vidjeli i njegovu rodnu kuću.

Kada smo završili s obilaskom Krapine i njezinih znamenitosti, uslijedila je prava zabava i veselje. Naime, uputili smo se u Tuheljske toplice na ručak i bazene, i tamo smo proveli oko tri sata. Na bazenima smo imali i animatore koji su nam pokazali jednu igru pa smo se učenici podijelili u dvije skupine i zabava je krenula.

U 16 sati krenuli smo kući i onda je, iskreno, počeo najbolji dio izleta. Umor nas nije spriječio da se veselimo. Gotovo cijelim putem do kuće pjevali smo i zabavljali se. Stigli smo kući oko 20 i 30, pomalo umorni, ali jako zadovoljni. Sigurna sam da bi svi učenici rado ponovili ovaj izlet.

 

Andreja Komarec

Kategorija: