Naši učenici sudjelovali na drugoj radionici projekta

 

   Dana 9.  lipnja 2022.  održana  je druga radionica projekta “Plovidba svijetom mašte” koji je naša Općina pokrenula  u suradnji s našom školom. Ovaj su put u radionici sudjelovali petaši, šestaši i osmaši, a vodile su ju naše učiteljice hrvatskoga jezika.

   Radionica se sastojala od  dva dijela.  Učenici su prvo dobili zadatak podsjetiti se nekih poznatih bajki Ivane Brlić – Mažuranić i najpoznatijih likova  te poznate spisateljice, a zatim su likove smještali u novo okruženje pa su tako Regoč, Kosjenka, Gita, Hlapić, Malik Tintilinić i ostali likovi posjetili Rokovce i Andrijaševce. Prošetali su obalom Bosuta, vozili se brodicom, divili se Bosutu, razgledali Rokovačke zidine. 

Druga je dio radionice održan na turističkoj brodici na kojoj su učenici pročitali svoje literarne radove. Tročlano je povjerenstvo zaključilo da su radovi bili jako zanimljivi i kvalitetni te da će biti teško odlučiti o najuspješnijem radu.  A čiji je rad je bio najuspješniji saznat ćemo 24. lipnja  na Fedošu koji se održava u sklopu Bosutskih dana i na koji vas ovim putem pozivamo.

Lana Šebalj

                   

Kategorija: