Sanja Pilić  kao  gost iznenađenja

Dana 24. lipnja u dvorištu Stare škole, s početkom u 20:00,  održan je četvrti po redu  Fedoš, festival koji je pokrenut u znak sjećanja  na našeg prerano preminulog  mještanina Dražena Kolara, vrsnog glumca. Fedoš se već četiri godine održava u sklopu Bosutskih dana odnosno Dana Općine Andrijaševci.  Na početku su se publici obratili ravnatelj naše škole Igor Miličević, a zatim i načelnik Općine Ante Rajković.  Zatim su uslijedile mnoge zanimljive i raznovrsne izvedbe u kojima su sudjelovali Dora Božić, koja je pročitala svoj literarni rad,  koreografiju suvremenog plesa izveli su učenici Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar, a Klara Svirčević iz Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci odsvirala je skladbu na violini.  Zatim su učenici naše škole izveli  igrokaz U potrazi za znanjem, Elena Varga iz Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar izvela je skladbu na gitari.

                   

Učenica Mateja Sikirica iz OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar recitirala je pjesmu Pahulje, pahulje meke,   Marko Crnjak na violini  odsvirao je Češki ples, dok je naš učenik  Sven Horvat izveo monolog Jedan je dječak zijevnuo. Učenici iz osječke OŠ August Šenoa izveli su mjuzikl Osječka priča, a Ana Banovak pročitala je svoj literarni rad Čarolija bajke.  Plesna skupina Dječjeg doma sv. Ana Vinkovci plesala je na pjesmu Cheerleader – Omi, Kristijan Granić odsvirao je Rahmanjinovu skladbu  Preludij u g-molu, dok je Petra Jozinović odsvirala skladbu Fantazija za violinu. Nađa Lukić plesala je suvremeni ples, a  Plesna skupina  Dječjeg doma sv. Ana plesala je na skladbu  Unstoppable. Na samome kraju poslušali smo pjesmu  Dišem za nas u izvedbi učenika Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci.

Nakon što su sve izvedbe završile, voditeljica projekta Plovidbom svijeta mašte, čija je završnica bila upravo na Fedošu,  pozvala je gosta iznenađenja, književnicu Sanju Pilić, na oduševljenje publike,  da uruči nagrade i priznanja nagrađenim radovima koji su nastali na književnim radionicama tijekom projekta.  Povjerenstvo je najboljima proglasilo radove Andreje Komarec, koja je napisala rad Kosjenka i Regoč u Rokovcima i Andrijaševcima  i Lovre Rukavine koji je povjerenstvo oduševio svojom pjesmom Zavičajni orkestar.  Nakon što su nagrađeni pročitali svoje radove, sudionicima Festivala uručena su priznanja, a najmlađi su se bacili u lov na autogram i slikanje s književnicom Sanjom Pilić.

Elena Nestić

                             

                             

 

Kategorija: