Predstava Divlji konj sve je oduševila

   Dana 28. listopada 2022.  godine sedmi razredi naše škole i nekoliko učenika  osmih razreda posjetili su Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku. Gledali su predstavu „ Divlji konj” rađenu prema romanu Božidara Prosenjaka.  Roman “Divlji konj” na popisu je lektire za sedmi razred.

   Zapravo predstava „Divlji konj ” govori o odnosu čovjeka s dijelom sebe, s dijelom koji je možda zaboravljen, ljubavi. Cijelu predstavu vodila je  pripovjedačica, koja je, stojeći pored publike, govorila o osjećajima Divljeg konja i o njegovim postupcima, a većinu prizora i scena  prate   pjesme, neke od njih i slavonske, koje su pjevali glumci. Predstava je bila zaista divno dočarana i lijepa baš poput knjige , samo u kraćem obliku. U kazalištu je bilo jako zanimljivo i ugodno . Glumci su se doista uživjeli u svoju ulogu, posebno glumac koji je glumio Divljeg konja. Gluma je bila odlična, uživljena, a posebna je bila i scenografija koja je bila jednostavna, ali efektna, a u cijelu su se scenu odlično uklopili kostimi glumaca.

   Mislim da bi današnja djeca trebala češće posjećivati kazalište zato što je kazalište riznica kulture i ova će nam predstava zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

Andreja Komarec

Kategorija: