Kako glazba Michaela Jacksona utječe na mene

 

Čak trinaest godina nakon smrti Michael Jacksona, a umro je  25. lipnja 2009. godine, njegovi ga fanovi, među kojima sam i ja,  i dalje  prate i slušaju. Michael Jackson  rođen je 29. kolovoza 1958. u malome mjestu Gary Indiana, gdje je odrastao i gdje je nastala grupa The Jackson 5 koju je osnovao sa svojom braćom. Kao što svi znaju, Michael Jackson nosio je titulu “kralja popa”, kojim ga je proglasila Elizabeth Taylor 1989. na Soul Train Awards.

Neki od njegovih najznačajnijih albuma su čak i jedni od najprodavanijih glazbenih materijala na svijetu, a to su Thriller (1982.), Bad (1987.),  Dangerous  (1991.) i HIStory (1995.). Ti albumi, zajedno s njegovim najpoznatijim pjesmama “Billie Jean”, “Beat It” i “Thriller”, imaju čak preko 34 milijuna mjesečnih slušatelja. Poznat je i po svojem ikonskom plesu  “Moonwalk” koji je prvi put pokazao svijetu 1983. godine na televizijskom specijalu Motown 25.

Michael je, pored pisanja pjesama i pjevanja, volio  i glumu. Prvi film u kojem se pojavio bio je The Wiz (1978.), nakon kojega je godinama poslije odlučio snimiti svoj vlastiti film  “Moonwalker” (1988.), a te iste godine napisao je i  knjigu Moonwalk koja govori  o njegovom životu.

Meni je značajan zato što je pokušao potaknuti ljude da se brinu o planetu Zemlji, donirao je milijune dolara u humanitarne svrhe preko  svoje zaklade, izdavanjem humanitarnih singlova i podržavanjem 39 akcija. Neke od mojih omiljenih pjesama su “Dirty Diana” iz albuma “Bad” i “Heal the World” iz albuma “Dangerous”, koje su također i jedne od njegovih najpoznatijih pjesama.

Tea Perković

Kategorija: