Zabavna matematika

U našoj je školi 1. prosinca obilježena  još jedna Večer matematike, projekt u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.

Vrijeme nije bilo određeno pa je svaka učiteljica sa svojim učenicima provodila radionice u različito vrijeme. Sudjelovali su svi učenici od prvog do osmog razreda kao i njihove učiteljice matematike.

Učenici su se zabavili uz matematičke igre. Gradivo matematike može se ponoviti i na zanimljiv način kroz razne igre, kvizove, “online” materijale, matematičke trikove i još puno toga.

Učiteljice su odabrale igre prilagođene svojim učenicima, pokušale su pogoditi što bi im se moglo najviše svidjeti i kako učiniti da vrijeme brzo prođe.

Učenici jako vole ovakav način rada odnosno kada im se matematika pokuša prikazati na zanimljiviji način. Tako uoče njenu važnost i primjenu u svakodnevnom životu.

Pripremili smo za svakoga ponešto, kako za onog malog prvašića, tako i za naše najstarije i najzahtjevnije učenike.

Najvažnije je ono što naši učenici svaki dan nose kući, a to je ono malo sjeme znanja koje im pokušavamo usaditi i iz dana u dan njegovati i učiniti da naraste sve više i više.

Radujemo se sljedećoj školskoj godini i novoj Večeri matematike!

                                                                                                                                                                                                              prof. Anica Imrek, učiteljica suradnica

Kategorija: