Učenici i ove školske godine postigli iznimne rezultate

Učenici naše škole i ove su godine sudjelovali na brojnim natjecanjima i dostojno predstavili svoju školu postigavši iznimne rezultate.

Bilo je tu raznih natjecanja i smotri, od natjecanja mladih Hrvatskoga Crvenog križa, Smotre mladih tehničara, natjecanja iz Povijesti, Informatike, Geografije, Biologije, Matematike, Njemačkog jezika, Hrvatskog jezika, LIDRANO-a i sportskih natjecanja.

Izdvojit ćemo učenike i mentore koji su zbog iznimnih rezultata pozvani na županijsku razinu natjecanja.

Na županijskoj razini Natjecanja iz Geografije sudjelovali su prof. Ivan Filipović i učenici Domagoj Majher (6.b.), Lucija Bićanić (7.a), Dora Imrek (7.a), Lucija Šebalj (7.a), Stjepan Keser (7.b), Nikola Majher (8.b) i Ivano Turkalj (8.b). Nikola Majher iz 8.b razreda  na navedenom je natjecanju postigao izvrsno 2. mjesto, a u najboljih 10 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su još Dora Imrek, Domagoj Majher i Ivano Turkalj.

Na Županijskom natjecanju iz Informatike sudjelovali su učenici šestih razreda Lovro Rukavina, Domagoj Majher, Bartol Dekanić i Dea Smolčić; Tena Šebalj iz 5.b i Stjepan Keser iz 7.b te njihova mentorica, prof. Marija Lozančić-Keser. Izniman uspjeh postigao je Lovro Rukavina koji je županijski prvak, a među 10 najboljih su još Domagoj Majher (5. mjesto), Stjepan Keser (7. mjesto) i Bartol Dekanić (9. mjesto).

Na županijskoj razini Natjecanja iz Povijesti sudjelovali su Nikola Mujan iz 8.a te Andreja Komarec, Domagoj Majher i Ivano Turkalj iz 8.b, a Ivano Turkalj osvojio je izvrsno 5. mjesto. Mentorica učenicima je bila prof. Katarina Tomašević.

Prof. Ljiljana Fišić bila je mentorica Lani Stojanović i Mariji Krajnović, učenicama 8. b razreda, koje su se natjecale na Županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika.

Iz Biologije su se na županijskoj razini natjecale učenice 7. razreda Lucija Bićanić, Franka Božić i Karla Hodak, a mentorica im je bila prof. Marina Smetiško.

Županijskom natjecanju iz Matematike i ove smo godine bili domaćini. Natjecalo se ukupno 109 učenika iz osnovnih škola u Vukovarsko-srijemskoj županiji, među kojima je Duje Grahovac iz 4. a razreda, čija je mentorica učiteljica Melita Perić, osvojio  izvrsno 4. mjesto, Jakov Majher iz 4. b razreda, čija je mentorica učiteljica Blaženka Zupković,  osvojio je 8. mjesto, a poseban uspjeh postigao je učenik Lovro Rukavina iz 6. a razreda koji je osvojio 2. mjesto u Županiji u kategoriji šestih razreda. Njegova je mentorica  prof. Anica Imrek.

Na županijsku razinu Natjecanja iz Hrvatskog jezika pozvane su učenice Lucija Bićanić (7.a), Dora Imrek (7.a) i Franka Božić (7.b) i njihova mentorica, prof. Marija Smolčić.

Na LIDRANO-u, Smotri literarnog, novinarskog i dramsko-scenskog stvaralaštva, škola se predstavila Školskim listom Znalac radoznalac čije su predstavnice učenica Elena Nestić (8.b) i prof. Tomislava Albertović. Školski je list  predložen za natjecanje na državnoj razini te im želimo puno uspjeha.

Sudjelovali smo i na sportskim natjecanjima na kojima su se u futsalu natjecali dječaci iz 5 i 6. razreda (2. mjesto) i dječaci iz 7. i 8. razreda (4. mjesto), a u odbojci su se natjecale djevojčice i osvojile su 4. mjesto. Mentorica dječacima je prof. Ivana Babić, a djevojčicama prof. Mladen Puljić.

         

Posebno smo ponosni na pet županijskih prvaka na Smotri mladih tehničara na kojoj su se učenici sa svojim mentorom, prof. Ivanom Dejanovićem, natjecali u 9 kategorija, a u čak 5 kategorija osvojili prva mjesta. Laura Imrek iz 6.a je županijska prvakinja u kategoriji Graditeljstvo, Robert Krznarić iz 7.a je županijski prvak u kategoriji Strojarske konstrukcije, Lovro Rukavina iz 6. a je županijski prvak u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve, Bartol Bićanić iz 6.a je županijski prvak u kategoriji Automatika, Tena Šebalj iz 5. b je županijska prvakinja u kategoriji Fotografija. Izvrstan uspjeh na ovom natjecanju postigli su i Jakov Aladić (3. mjesto, kategorija Robotsko spašavanje žrtve), Arsen Turkalj (2. mjesto, kategorija Automatika), Kristijan Brković (3. mjesto, kategorija Automatika), Toni Keser (4. mjesto, kategorija Automatika), Dora Imrek (2. mjesto, kategorija Obrada materijala), Nikola Majher (3. mjesto, kategorija Elektronika), Franjo Benić (5. mjesto, kategorija Elektrotehnika ) te Toni Batarilo (6. mjesto, kategorija Maketarstvo i modelarstvo).

Zbog iznimnog rezultata, na državno natjecanje koje će biti u Vodicama, pozvana je i drugoplasirana učenica Dora Imrek koju je svega par bodova dijelilo od prvog mjesta. Dora je s najbolje riješenim ispitom od svih učenika sedmih razreda iz cijele županije pokazala izuzetno znanje i vještine u obradi materijala te je zavrijedila poziv na državnu razinu natjecanja.

Stoga, ove godine na Državno natjecanje iz Tehničke kulture ide 6 učenika naše škole! Vjerujemo da smo ovim rezultatom oborili rekord u plasmanu učenika iz naše županije, a moguće i na razini čitave Hrvatske.

Iskren čestitke upućujemo svim učenicima i njihovim mentorima, posebno profesoru Ivanu Dejanoviću čije je mentorstvo  okrunjeno sa šest poziva na državnu razinu natjecanja.

 

Marija Smolčić, mag. bibl. et. mag. philol. croat. , učiteljica suradnica

 

       

Kategorija: