Naše učenice pohvaljene za svoje radove o Gospinim svetištima

   Dana 17. svibnja 2023. naše dvije osmašice i jedna šestašica zajedno s vjeroučiteljicom posjetile su Smotru vjeronaučnog stvaralaštva “Vjedra”. Smotra vjeronaučnog stvaralaštva “Vjedra” održala se 16. i 17. svibnja 2023. u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku. Smotra je okupila oko 400 učenika osnovnih i srednjih škola s područja Đakovačko- osječke nadbiskupije te korisnike Centra za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, Centra za autizam iz Osijeka i OŠ „Milan Amruš“ iz Slavonskog Broda. Smotru su posjetili i  prof. dr. sc. Ivica Pažin i pomoćni biskup đakovačko- osječki Ivan Čurić.

   Svi prisutni imali su priliku vidjeti različite izvedbe kreativnog stvaralaštva, i to kroz literarne, scenske, likovne, dramske, glazbene i plesne izvedbe, kao i informatičke radove. Učenici su se sa svojim vjeroučiteljima i ostalim nastavnicima pripremali za ovogodišnju smotru s jednom od tri teme : Biblijske osobe starog zavjeta, Marija – Isusova i naša majka  i Naša draga svetišta. Naše učenice i njihova vjeroučiteljica izabrale su teme Naša draga svetišta i Marija – Isusova i naša majka. Naslikale su Svetište  Gospe od Utočišta u Aljmašu, Crkvu Blažene Djevice Marije u Dragutinu i nama najbliže Gospino svetište koje se nalazi u Prkovcima. Za izradu rada koristile su suhi akvarel i flomastere, a prije nego što su krenule crtati, učenice su s vjeroučiteljicama posjetile spomenuta mjesta kako bi detaljnije upoznale svetišta. Na Smotri su učenice rekle  o svetištima sve što su naučile i saznale i tako predstavile svoje radove.

   Dok su slikale, učenice su izvukle jednu važnu pouku: “Svi smo mi djeca, a kome će se dijete povjeriti nego li svojoj majci. Marija je jedini sigurni put do Isusa. Njoj se najtoplije preporučamo. Ona neće odbiti naše prošnje budemo li je molili skrušenim i čistim srcem”.

Andreja Komarec

Kategorija: