Festival dramskih družina osnovnih škola posvećen je našem mještaninu Draženu Kolaru

   Dana 23. lipnja u dvorištu  Stare škole, s početkom u 20 sati,  održan je peti po redu  Fedoš , festival je to koji je pokrenut u sjećanje na našeg  prerano preminuloga mještanina Dražena Kolara, glumca. Fedoš se već pet godina obilježava u sklopu manifestacije Bosutski dani.

   Na početku je publiku pozdravio ravnatelj naše osnovne škole, a zatim su krenule razne izvedbe. S pjesmom Kao košuta nastupili su učenici Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci koji su na kraju festivala također izveli pjesmu grupe Dalmatino, Dajem ti rič. Nakon njih na  scenu je došao učenik naše škole Toni Batarilo koji je izveo monolog Hlapić s Bosuta.

   Uslijedile su još mnoge zanimljive izvedbe; Emilija Bingulac iz OŠ Dragutina Tadijanovića koja je izvela koreografiju suvremenog plesa, Tonka Kadić iz Glazbene škole Josipa Runjanina koja nam je odsvirala nekoliko pjesama na violini. Zatim su na scenu došli učenici naše škole koji su izveli igrokaz Dan škole, nakon njih je Tadija Ivić iz OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar odsvirao nekoliko skladbi na bisernici. Zezancije, smijancije i ludancije ,tekst Sanje Pilić, izvela nam je također učenica OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar koja je još jednom izašla na scenu i plesala koreografiju suvremenog plesa. Dino Heđi, učenik Glazbene škole Josipa Runjanina, odsvirao nam je također nekoliko skladbi na violini. Sasvim sam popubertetio je igrokaz koji su izveli učenici OŠ Ivana Kozarca Županja. Pjesmu za veliku i malu djecu izrecitirala nam je Tara Sekulić OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar.  Na kraju su uslijedile podjele priznanja sudionicima Festivala.

Andreja Komarec

           

           

           

Kategorija: