Kako se često  priča o obaveznom cijepljenju protiv koronavirusa, a Austrija ga je i uvela,  zanimalo nas je što o tome misle učenici naše škole. U anketi smo ih jednostavno pitali što misle o obaveznom cijepljenju. Evo nekih od odgovora:

Iva Pavlović, 8. c:

Mislim da ne bi trebalo biti obavezno jer svatko ima svoje  mišljenje o tome hoće li se cijepiti ili neće.

Viktorija Valentić, 8. c:

Budući da imam 14 godina, trenutno se ne bih cijepila, zato što smatram da djecu ne bi trebalo nagovarati na nešto što oni ne žele. Cijepljenje je na vlastitu odgovornost, pa mislim da moji roditelji i ja možemo odlučiti što želimo. Da sam starija, možda bih se cijepila, ali za sada ne. Mislim da cjepivo nije dobro provjereno i ispitano, i da treba vremena da se složi pravi lijek koji zaista može pomoći.

Ivano Turkalj, 7. b:

Mislim da je to loše i ne sviđa mi se. Ne sviđa mi se jer se neki ljudi ne bi htjeli cijepiti , a ni ja se ne želim cijepiti.

Gabriel Hodak, 7.b:

Mislim da se treba cijepiti zbog svoje sigurnosti i sigurnosti drugih ljudi. Cjepivo služi da bi osobe koje su pozitivne na covid imale lakše simptome. Svi bi se trebali cijepiti da bi taj virus što prije nestao.

Toni Keser, 7. a:

Iskreno, mislim da je cjepivo dobra stvar.

Nikola Mujan, 7. a:

Ja se, iskreno, ne bih cijepio, ali ako budem morao, hoću.

Marko Vrus, 7. a:

Ja se slažem sa cijepljenjem, da bi se smanjio broj zaraženih.

Lovro Matak, 7.a:

Mislim da je cjepivo protiv korone jako beskorisno i da se nitko ne bi trebao cijepiti, zato što za to nema potrebe. Zato se čuvajte, perite ruke, slušajte preporuke i to je to.

Nikola Majher, 7. b :

Ja mislim da cijepljenje nije potrebno  svakoj osobi, nego samo  starijima od 60 godina. Cijepljenje mi se  baš i ne sviđa jer ne pomaže koliko bi trebalo, također postoje i neke nuspojave koje nisu ugodne. Ja se ne bih cijepio i  možda ću se cijepiti tek kada budem natjeran na to. Do tada ne.

Kategorija: