Potpuno okrenuti prirodi

 

   

 

U sklopu Učeničke zadruge „Domaći“ u našoj školi djeluje i izvannastavna aktivnost Ekoškolci koju vodi nastavnica Marija Rendulić. Odlučili smo detaljnije ispitati nastavnicu Mariju čime se Ekoškolci točno bave te kakve vrste proizvoda možemo naći u njihovoj „radionici“.

Nastavnica Marija nam je objasnila da su se Ekoškolci  okrenuli prirodi i odlučili proizvoditi potpuno prirodne i neškodljive proizvode, a većinu tih proizvoda možemo i sami napraviti kod kuće. Recepte za svoje proizvode pronalaze na internetu što znači da su lako dostupni i svatko može te proizvode napraviti kod kuće, a neke su recepte i sami smislili.

Tako su, na primjer, za Božićni sajam izrađivali tablete za pranje posuđa. U svojim proizvodima koriste eterična ulja od limunske trave ili limuna. Ovih dana bave se izradom tekućeg sapuna koji izrađuju od ostataka sapuna ili od biljnog sapuna. Također su od pčelinjeg voska i kokosovog ulja izrađivali balzame za usne, kao i prah za suho pranje kose. Rade i dezodoranse od također potpuno prirodnih sastojaka, a u skoroj budućnosti planiraju naučiti napraviti svakakve zanimljive proizvode i različite ukrase.

Ovakvim načinom izrade potpuno prirodnih proizvoda žele postići da djeca i mladi nauče kako praviti proizvode od prirodnih i lako dostupnih sastojaka koji nisu štetni za naše zdravlje.

Ana Markobašić

                    

 

Kategorija: