Zašto volim K – pop

K-pop (kratica za korejsku pop glazbu)  glazbeni je žanr koji  je nastao u Južnoj Koreji u devedesetima. Prve k-pop grupe su SoBangCha, Seo Taiji and Boys, Deux, COOL i DJ DOC. Najpopularnija k-pop grupa trenutno je BTS sa preko 60 milijuna obožavatelja u Južnoj Koreji i izvan Južne Koreje, a najpopularnija k-pop grupa nakon BTS – a je Blackpink.

K-pop je trenutno jedan od najpopularnijih glazbenih žanrova. Najpopularnije k-pop agencije su HYBE, SM Entertainment, JYP Entertainment i YG Entertainment. Članovi k-pop grupa su većinom Korejci, ali nekada su članovi Japanci, Tajvanci, Kinezi itd.

Moja omiljena k-pop grupa je Xdinary heroes, oni su bend pod JYP Entertainment. Debitirali su 6. prosinca 2021. godine, a njihovi se fanovi  nazivaju Villains. Članovi su Gunil (건일), Jungsu (정수), Gaon (가온), O.de (오드), Jun Han ( 준한) i Jooyeon (주연). Njihova prva pjesma je Happy death day. Imaju jedan album pod imenom Hello, world! koji sadrži pjesme Strawberry cake, Test me, Sucker punch, Pirates i KNOCK DOWN. Izvan Južne Koreje, najpoznatiji su u Sjedinjenim Američkim Državama. Xdinary heroes mi je omiljena k-pop grupa jer mi se sviđaju njihove pjesme.

Gabriela Keser

 

 

Kategorija: