Slavimo sjećanje na Dražena Kolara

Dana 28. lipnja u prostoru naše osnovne škole održan je šesti po redu Festival dramskih družina osnovnih škola, poznatiji kao Fedoš. Festival je osnovan kako bi se odalo priznanje prerano preminulom glumcu Draženu Kolaru, našem sumještaninu, mladom čovjeku velikog glumačkog talenta koji je za svojega kratkoga života ostavio svoj trag u svijetu glume i ljudima koji su ga poznavali.

Festival je zamišljen kao mjesto na kojoj dramske družine i mladi glumci imaju priliku pokazati svoje glumačke sposobnosti, a ovogodišnje izdanje donijelo je niz odličnih nastupa. Započeo je pozdravnim govorom ravnatelja naše škole, Igora Miličevića, koji se u svojem govoru prisjetio svojih doživljaja s Draženom. Zatim je publika pogledala kratki film u kojem glumac Mario Rade govori o svojem prijatelju i kolegi Draženu, njihovom zajedničkom studiranju, predstavama u kojima su igrali. U nastavku programa sudjelovali su učenici, mali glumci, iz Osnovne škole “August Cesarec” iz Ivankova, Dječjeg doma Sv. Ana iz Vinkovaca te učenici iz škole – domaćina, Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić iz Andrijaševaca, a izveli su monologe, recitacije, igrokaze, glazbene točke.

Bogati program Festivala  zaključila je dodjela priznanja i zahvala svim sudionicima.

Andrijaševci su i ovaj put bili domaćin događaja koji je spojio mlade glumačke nade, publiku i sjećanje na našeg sumještanina i glumca. Fedoš je još jednom dokazao da umjetnost ima moć povezivanja te da će Fedoš i dalje biti mjesto okupljanja i slavljenja dramske umjetnosti – našem Draženu u čast.

Marija Smolčić, prof. hrvatskoga jezika, učiteljica suradnica

 

Kategorija: